Werken en leren

Werken en leren

Stage of afstuderen

Ben je op zoek naar een uitdagende stageplaats of afstudeeropdracht? Wij bieden interessante mogelijkheden waarbij je praktijkervaring kunt opdoen, kennis kunt delen, interessante projecten en werkzaamheden kunt uitvoeren en natuurlijk werkervaring kunt opdoen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze organisatie en jezelf hierdoor binnen jouw vakgebied verder te ontwikkelen. We hebben regelmatig mogelijkheden voor o.a. de volgende richtingen; mechatronica, elektrotechniek, commerce, werktuigbouwkunde en industriële automatisering.

Bram van Weenum;

Master Mechanical Engineering

In mijn zoektocht naar een uitdagende afstudeerstage binnen mijn Master Mechanical Engineering (Technische Universiteit Eindhoven) kwam ik in de zomer van 2015 bij Moba terecht. Moba vroeg mij te onderzoeken in welke mate de recente ontwikkelingen in de robotindustrie opties of zelfs bedreigingen zouden kunnen vormen voor het eiersorteerproces van de toekomst. Wat ik zeer waardeerde is dat ik tijdens mijn negen maanden durende afstudeerproject van Moba alle vrijheid heb gekregen om er mijn eigen onderzoek van te maken, zonder het gevoel te hebben in een bepaalde richting geduwd te worden. Waar nodig stonden mijn “collega’s” binnen Moba direct klaar om mij vooruit te helpen met hulp en deskundig advies. Deze perfecte mix heeft er toe geleid dat ik een voor Moba zeer bruikbaar afstudeeronderzoek heb kunnen afleveren, met als resultaat dat ik in het voorjaar van 2016 mijn Master diploma met het predicaat ‘Met grote waardering’ heb kunnen behalen.

BBL-Trajecten

Heb jij interesse in techniek en wil je leren en werken combineren?

Dan hebben wij voor jou een prima mogelijkheid om via een BBL-opleiding dit te gaan doen. Je gaat één dag in de week naar school en daarnaast werk je 4 dagen in het bedrijf. Onder begeleiding van een praktijkopleider leer je je vak en word je opgeleid op MBO niveau (niveau 2, 3 en 4). Wij hebben opleidingsplaatsen bij o.a. de afdelingen plaatwerk, verspaning, assemblage, electro(nica), mechatronica. 
De kosten die bij deze opleiding horen, worden volledig door Moba vergoed. Bovendien ontvang je een salaris wat bij jouw opleiding past. Een prima kans om binnen de techniek aan het werk te gaan.

Coen van de Peut;

Technical Services Maintenance Mechanic

In september 2012 ben ik begonnen met de MBO niveau 2 opleiding Elektrotechniek. Deze opleiding volgde ik op de Meerwaarde in Barneveld. Binnen anderhalf jaar was ik klaar en kon ik verder met niveau 3. Toen ik op driekwart van de opleiding was, kreeg ik van Moba het aanbod om van de Assemblage afdeling over te stappen naar de Technische Dienst. Hiervoor was wel niveau 4 vereist en dus ben ik in overleg de opleiding “leidinggevend monteur elektrotechnische installaties” gaan volgen, ditmaal via het Deltion College in Zwolle. In juli 2016 haalde ik mijn diploma en kreeg ik een vast contract bij Moba. In mijn functie is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken, communiceren en leidinggeven. Moba is een mooi bedrijf waar je goed wordt begeleid tijdens je BBL opleidingstraject.

Over Moba

In 1947 richtte Job Mosterd in Barneveld Moba op. Mosterd was gefascineerd door techniek en heeft Moba in de pluimveesector tot een toonaangevende speler gemaakt. Dankzij continu innoveren en vooral luisteren naar zijn klanten, bouwde hij Moba op. Daarnaast vond hij het ook belangrijk dat zijn personeel zich thuis voelde en met plezier naar het werk ging. Deze visie delen wij nog steeds....

Meer over Moba
Moba group

Stationsweg 117
Postbus 7
3770 AA Barneveld

0342 – 455 655